Online mentorles 3: Goede plannen

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst?  Als je iets wil veranderen in je leven is het eerste wat je moet doen DROMEN. Door je dromen op te schrijven worden deze levendiger, maar vaak ook eerder werkelijkheid. Daarom heeft Kiki een leuke opdracht voor jullie! Schrijf een brief aan je toekomstige- ik. Als je heel helder voor ogen hebt waar je op de langere termijn naartoe wilt, is het makkelijker om je te blijven focussen. Maar ook kun je dan makkelijker de juiste keuzes maken, want je weet waar jouw stip aan de horizon staat.

Welke eerste stap ga jij zetten om jouw dromen waar te maken? Myrthe haar droom is om haar opleiding succesvol af te ronden. Daarom maakt zij wekelijks een planning om haar school- en stagewerkzaamheden te plannen. Maar soms vind ze het moeilijk om aan de slag te gaan. Dan helpt de Pomodori techniek. De pomo-wat? Dit is een techniek waar je jouw werk in stukken hakt. Je leert hier meer over in deze les. Veel plezier!

Mentorles 3: Goede plannen

STAY @ HOME BLOG

Hallo, welkom op onze blog. Vanaf 10 maart zitten we noodgedwongen thuis i.v.b.m. het corona-virus.  We missen de lessen, de leerlingen en het contact! We zijn benieuwd hoe het met iedereen gaat? We gaan daarom vanuit huis gewoon verder!

We delen hier mentorlessen, nieuws, tips, vlogs en foto’s. Dus blijf ons volgen.

We hopen tot snel.

Liefs, Het team van Samen Leren met Helmond Sport

Volg ons ook op Instagram @samenlerenmeths

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required

Online mentorles 2: “WhatsHappy”

In deze tweede WhatsHappy mentorles werk je aan drie opdrachten met je mentorklas.

  1. Bekijk twee video’s en bespreek de bijhorende vragen met een klasgenoot.
  2. Ontdek welke verschillende rollen er zijn in een groep. Al deze rollen spelen een belangrijke rol voor de sfeer online en in de klas. Herken jij de verschillende rollen?
  3. Maak samen afspraken hoe je online en in je klas met elkaar omgaat. Wat kan wel en wat kan niet?

Voor deel 1 ga naar hier

” Whatshappy” les 2

Online mentorles 1: “WhatsHappy”

Hoe houden we het fijn thuis, online en in je klas? In deze online mentorles ga je op zoek naar antwoorden op deze vraag.

Inhoud ” WhatsHappy” mentorles 1:

  • Verkreukeld papier (opdracht)
  • Hoe blijf je ‘Up’? (Deel jouw foto)
  • Wat zou jij doen? (stripverhaal)
  • Spread love, not hate (stripverhaal)
  • Kom in actie (Vlogs)
“WhatsHappy” les 1

Real or fake? Quiz

“Houd je adem langer dan 10 seconden in om te testen of je ziek bent.”

“Drink warm water om infectie te voorkomen.”

De afgelopen weken werd er in Nederland steeds meer nepnieuws gedeeld over het coronavirus op sociale media. We gaan jouw kennis eens even testen.

Hoe scherp ben jij in het herkennen van nepnieuws?

Doe de Quiz

Hey, zin in muziekbingo?

Spreek samen (online) af en speel een muziekbingo! De uitnodiging, bingokaarten en playlist hebben wij al voor je gemaakt! Veel plezier! Klik op de knop hieronder.

Muziekbingo

Escaperoom! Betreden op eigen risico.

Thuiszitten, verveling, thuisscholing?

Kraak de codes en vind de verlossende woorden! Je gaat 7 verschillende ruimtes in waar je slim en logisch moet nadenken om verder te aan. Je kunt dit alleen doen, thuis met familie of online met vrienden. Aan het einde kom je in de kluis. Hier staat je een verrassing te wachten.

Betreed de Escaperoom

Jongerenwerk Helmond

Beste jongeren in Helmond, wij zijn nog steeds actief en beschikbaar voor jullie! 👨‍💻🤳🎮🙏 Zie hier ons week programma.

Wij zijn bereikbaar via Whatsapp, insta en Facebook!

Nieuwsgierig naar wat het jongerenwerk voor jou kan betekenen. Klik op de knop.

Jongerenwerk Helmond

Corona, we doen het samen

In deze tijd is het fijn om iets extra’s voor iemand te kunnen betekenen. Zo heeft Kiki kaartjes geschreven voor eenzame mensen in een verzorgingstehuis.

Wil jij ook graag iets betekenen? Op de website van LEVgroep staan heel veel tips!

Klik op de knop hieronder. 

LEVgroep, Wat kan ik doen in Helmond?

Wij gaan op berenjacht

Stagiaire Rachel neemt ons mee voor een rondje door haar wijk. Je hebt het misschien al voorbij zien komen op social media of achter een raam: Knuffelberen! Het idee voor deze jacht is simpel: mensen zetten een beer voor het raam en kinderen kunnen samen met hun ouders op zoek naar de beren in de vensterbanken in de buurt. Samen gaan ze op berenjacht! Doe jij ook mee? Meld jouw beer aan  via https://www.berenjachtkaart.nl/

Berenjacht, ik doe mee!

DIY met Myrthe

Mijn huisgenoot vertelde mij dat hij een lamp ging maken van lepels. Huh Lepels dacht ik? Jep lepels.. ik heb het gefilmd in deze vlog.

Myrthe is 19 jaar en loopt stage bij Samen Leren met Helmond Sport. Ze gaat graag uiteten met vrienden, het liefst eet ze dan Grieks. Momenteel kan dat helaas niet, dus nu gaat ze graag wandelen of puzzelen.

Wil je ook zelf een lamp maken? Kijk hier op YouTube.

Vitamine D met Kiki

Vitamine D is belangrijk voor je gezondheid. Normaal maakt je huid dat vanzelf aan. Behalve als je binnen blijft: Ga daarom regelmatig (op 1,5 m afstand van anderen) naar buiten!

Kiki is 21 jaar oud en loopt stage bij Samen Leren met Helmond Sport. Ze studeert Toegepaste Psychologie en  haar hobby’s zijn voetballen, wandelen en bakken. Haar lievelingseten is sushi!

Ga jij ook regelmatig naar buiten?

Laura’s Bakkerij!

Weet jij soms ook even niet meer wat te doen? Zie hier hoe ik mijn tijd doorbreng.

Laura is 22 jaar oud en loopt stage bij Samen Leren met Helmond Sport. Thuis is ze graag lekker in de tuin bezig of gaat ze wandelen met haar hond. Het liefst eet ze veel groenten, zoals spruitjes en spinazie, maar stiekem is ze ook heel erg fan van taart en cakejes.  Ze vind het dan ook erg leuk om deze zelf te bakken!

Het recept vind je hier Rugerbakt.nl

Posters maken met Evelien

Wil jij een poster, kaart of social media post maken? Kijk hier hoe ik dit doe.

Evelien werkt bij Stichting LEVgroep en is coördinator van Samen Leren met Helmond Sport. Het werken thuis wisselt zij op dit moment af met verstoppertje spelen, knutselen en schoolwerk met haar kinderen. Daarnaast is ze gek op koken en creatief bezig zijn.

Zelf aan de slag? canva.com

Rachel’s ochtendritueel

Al van kleins af aan speel ik toneel. Dit doe ik met heel veel liefde en plezier. Maar ook in deze tijd moet ik fit blijven. Zie hier hoe ik dit doe.

Rachel is 19 jaar oud en ze loopt stage bij Samen Leren met Helmond Sport. Rachel doet de opleiding Sociaal werk. Haar hobby’s zijn toneel spelen en met haar katten knuffelen. Haar lievelingseten is pizza!

Wat is jouw ochtendritueel?

Kaoutar start een challenge

Sportvelden dicht? Dan maar online. Ik ben een challenge gestart! Benieuwd wie mijn challenge opvolgen?? Kijk dan deze video.

Kaoutar is 23 jaar oud en loopt stage bij Samen Leren met Helmond Sport. Ze vind het super leuk om met vrienden naar de film te gaan en nog leuker om daarna lekker uit eten te gaan. Verder zijn haar hobby’s voetballen en kickboksen, maar ze vind het ook ontspannend om lekker lui te netflixen!

Hoe blijf jij in beweging?

Lieve leerlingen van Samen Leren,

We missen jullie! We zijn benieuwd hoe het met jullie gaat. Via deze blog en op instagram kunnen we contact met elkaar houden.

Hopelijk zien we jullie snel weer!

Groetjes

Stay safe!

Team Samen Leren met Helmond Sport

Kaoutar, Safae, Rachel, Kiki, Myrthe, Laura, Saleh en Evelien