Online mentorles: “WhatsHappy”

Heb jij wel eens te maken met (online) pesten? In deze tijd waarin we vooral online met elkaar praten komt dit misschien nog harder binnen dan normaal. Hoe houden we het gezellig online? In deze online mentorles ga je alleen, of samen met je mentor + klasgenoten op zoek naar antwoorden op deze vraag.

Inhoud van deze online-mentorles:

  • Opdracht: Verkreukeld papier
  • Chatafspraken: Wat kan wel en wat kan niet?
  • Video: Een held maakt het verschil.
  • Welke rol speel jij?
  • Stripverhaal: Wat zou jij doen?
  • Video en test: Ben jij een online hero?
  • Hoe blijf je ‘Up’?
  • Stripverhaal: Spread love, not hate met enkele voorbeelden.
  • Wat kun je doen als je gepest wordt?
Ga naar online mentorles WhatsHappy

STAY @ HOME BLOG

Hallo, welkom op onze blog. Vanaf 10 maart zitten we noodgedwongen thuis i.v.b.m. het corona-virus.  We missen de lessen, de leerlingen en het contact! We zijn benieuwd hoe het met iedereen gaat? We gaan daarom vanuit huis gewoon verder!

We delen hier nieuws, tips, vlogs en foto’s. Dus blijf ons volgen.

We hopen tot snel.

Liefs, Het team van Samen Leren met Helmond Sport

Volg ons ook op Instagram @samenlerenmeths

Wij gaan op berenjacht

Stagiaire Rachel neemt ons mee voor een rondje door haar wijk. Je hebt het misschien al voorbij zien komen op social media of achter een raam: Knuffelberen! Het idee voor deze jacht is simpel: mensen zetten een beer voor het raam en kinderen kunnen samen met hun ouders op zoek naar de beren in de vensterbanken in de buurt. Samen gaan ze op berenjacht! Doe jij ook mee? Meld jouw beer aan  via https://www.berenjachtkaart.nl/

Berenjacht, ik doe mee!

Corona, we doen het samen

In deze tijd is het fijn om iets extra’s voor iemand te kunnen betekenen. Zo heeft Kiki kaartjes geschreven voor eenzame mensen in een verzorgingstehuis.

Wil jij ook graag iets betekenen? Op de website van LEVgroep staan heel veel tips!

Klik op de knop hieronder. 

LEVgroep, Wat kan ik doen in Helmond?

Jongerenwerk Helmond

Beste jongeren in Helmond, wij zijn nog steeds actief en beschikbaar voor jullie! 👨‍💻🤳🎮🙏 Zie hier ons week programma.

Wij zijn bereikbaar via Whatsapp, insta en Facebook!

Nieuwsgierig naar wat het jongerenwerk voor jou kan betekenen. Klik op de knop.

Jongerenwerk Helmond

Real or fake? Quiz

“Houd je adem langer dan 10 seconden in om te testen of je ziek bent.”

“Drink warm water om infectie te voorkomen.”

De afgelopen weken werd er in Nederland steeds meer nepnieuws gedeeld over het coronavirus op sociale media. We gaan jouw kennis eens even testen.

Hoe scherp ben jij in het herkennen van nepnieuws?

Doe de Quiz

Posters maken met Evelien

Wil jij een poster, kaart of social media post maken? Kijk hier hoe ik dit doe.

Evelien werkt bij Stichting LEVgroep en is coördinator van Samen Leren met Helmond Sport. Het werken thuis wisselt zij op dit moment af met verstoppertje spelen, knutselen en schoolwerk met haar kinderen. Daarnaast is ze gek op koken en creatief bezig zijn.

Zelf aan de slag? canva.com

Laura’s Bakkerij!

Weet jij soms ook even niet meer wat te doen? Zie hier hoe ik mijn tijd doorbreng.

Laura is 22 jaar oud en loopt stage bij Samen Leren met Helmond Sport. Thuis is ze graag lekker in de tuin bezig of gaat ze wandelen met haar hond. Het liefst eet ze veel groenten, zoals spruitjes en spinazie, maar stiekem is ze ook heel erg fan van taart en cakejes.  Ze vind het dan ook erg leuk om deze zelf te bakken!

Het recept vind je hier Rugerbakt.nl

DIY met Myrthe

Mijn huisgenoot vertelde mij dat hij een lamp ging maken van lepels. Huh Lepels dacht ik? Jep lepels.. ik heb het gefilmd in deze vlog.

Myrthe is 19 jaar en loopt stage bij Samen Leren met Helmond Sport. Ze gaat graag uiteten met vrienden, het liefst eet ze dan Grieks. Momenteel kan dat helaas niet, dus nu gaat ze graag wandelen of puzzelen.

Wil je ook zelf een lamp maken? Kijk hier op YouTube.

Vitamine D met Kiki

Vitamine D is belangrijk voor je gezondheid. Normaal maakt je huid dat vanzelf aan. Behalve als je binnen blijft: Ga daarom regelmatig (op 1,5 m afstand van anderen) naar buiten!

Kiki is 21 jaar oud en loopt stage bij Samen Leren met Helmond Sport. Ze studeert Toegepaste Psychologie en  haar hobby’s zijn voetballen, wandelen en bakken. Haar lievelingseten is sushi!

Ga jij ook regelmatig naar buiten?

Rachel’s ochtendritueel

Al van kleins af aan speel ik toneel. Dit doe ik met heel veel liefde en plezier. Maar ook in deze tijd moet ik fit blijven. Zie hier hoe ik dit doe.

Rachel is 19 jaar oud en ze loopt stage bij Samen Leren met Helmond Sport. Rachel doet de opleiding Sociaal werk. Haar hobby’s zijn toneel spelen en met haar katten knuffelen. Haar lievelingseten is pizza!

Wat is jouw ochtendritueel?

Kaoutar start een challenge

Sportvelden dicht? Dan maar online. Ik ben een challenge gestart! Benieuwd wie mijn challenge opvolgen?? Kijk dan deze video.

Kaoutar is 23 jaar oud en loopt stage bij Samen Leren met Helmond Sport. Ze vind het super leuk om met vrienden naar de film te gaan en nog leuker om daarna lekker uit eten te gaan. Verder zijn haar hobby’s voetballen en kickboksen, maar ze vind het ook ontspannend om lekker lui te netflixen!

Hoe blijf jij in beweging?

Lieve leerlingen van Samen Leren,

We missen jullie! We zijn benieuwd hoe het met jullie gaat. Via deze blog en op instagram kunnen we contact met elkaar houden.

Hopelijk zien we jullie snel weer!

Groetjes

Stay safe!

Team Samen Leren met Helmond Sport

Kaoutar, Safae, Rachel, Kiki, Myrthe, Laura, Saleh en Evelien