Online mentorles: “goede plannen”

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst?  Als je iets wil veranderen in je leven is het eerste wat je moet doen DROMEN. Door je dromen op te schrijven worden deze levendiger, maar vaak ook eerder werkelijkheid. Daarom heeft Kiki een leuke eerste opdracht voor jullie! Schrijf een brief aan je toekomstige- ik. Als je heel helder voor ogen hebt waar je op de langere termijn naartoe wilt, is het makkelijker om je te blijven focussen. Maar ook kun je dan makkelijker de juiste keuzes maken, want je weet waar jouw stip aan de horizon staat.

Welke eerste stap ga jij zetten om jouw dromen waar te maken? Myrthe haar droom is om haar opleiding succesvol af te ronden. Daarom maakt zij wekelijks een planning om haar school- en stagewerkzaamheden te plannen. Maar soms vind ze het moeilijk om aan de slag te gaan. Dan helpt de Pomodori techniek. De pomo-wat? Dit is een techniek waar je jouw werk in stukken hakt. Je leert hier meer over in deze les. Veel plezier!

Liefst het team van Samen Leren met Helmond Sport.

Dromen komen uit!

Ik heb een leuke opdracht voor jullie: Schrijf een brief aan jezelf in de toekomst, in dit geval jezelf in je examenjaar.

Kies een van de onderstaande vragen uit als hulpmiddel om je brief te schrijven:

  • Welke tips en advies wil je jouw toekomstige ik geven?
  • Hoe ziet je leven er nu uit en wat wil je bereikt hebben in je examenjaar?
  • Wat wil je in de toekomst anders zien?
  • Welke dromen wil je bereikt hebben?
  • Waar word je nu gelukkig van?
  • Wat wil je nooit vergeten?

Begin de brief met “Beste Ik” of “Beste (voornaam)”.

Lever je brief, wanneer hij af is, in bij je mentor of ouder(s) zodat je deze in je examenjaar terug kan krijgen!

Veel succes. ” May all your dreams come true”  Groetjes Kiki

Hoe plan ik mijn schoolwerk?

Herken je dat gevoel dat je aan school moet werken maar het je maar niet lukt om aan de gang te gaan? Ik vind het altijd fijn om te werken met een planning. Zie hier mijn weekplanning:

Om mijn hoofd een beetje rust te geven zet ik alle afspraken die ik maak meteen in mijn agenda. Meestal heb ik ook wel een druk schema. Door alles op een rij te zetten met de tijden erbij zorg ik dat ik alles kan doen wat ik wil op een dag, en toch ook rust momentjes voor mezelf heb. Natuurlijk lukt het niet altijd om de planning precies te volgen. Ik accepteer dat dan, en plan de taak op een ander moment, of ik kijk wat er minder belangrijk is die dag en verschuif dat naar de volgende dag.

Zie hieronder een tip hoe ik geconcentreerd blijf werken…

Hoe blijf ik geconcentreerd werken aan school?

Als ik iets af moet hebben ga ik soms net zo lang werken tot dat het af is. Dit werkt natuurlijk niet, want ik kan mezelf niet zo lang concentreren. Daarvoor is de pomodoro techniek handig. De Pomodorotechniek is bedacht door de Italiaan Francesco Cirillo. Deze methode helpt om urenlang geconcentreerd te werken en super productief te worden. Hieronder vind je het stappenplan.

Voor extra uitleg kun je kijken op deze site: https://investereninleren.nl/planning-uitvoeren-met-pomodoro-techniek/.

Hopelijk werkt dit ook voor jou! Groetjes Myrthe