Integrale samenwerking in Helmond

Samen Leren met Helmond Sport is een mooi voorbeeld van integrale samenwerking van partners binnen de gemeente Helmond. Een verbinding tussen onderwijs, welzijn en sport maakt het mogelijk een compleet pakket van extra begeleiding aan te bieden aan 10 schoolklassen uit het voortgezet onderwijs in Helmond. Samen Leren met Helmond Sport is een zelfstandige stichting met een eigen bestuur. Dit bestuur wordt gevormd door personen uit verschillende organisaties en bestaat uit afgevaardigden van OMO Scholengroep Helmond, Helmond Sport en LEVgroep.

“It takes a village to raise a child”

Samen Leren met Helmond Sport wil midden in de Helmondse samenleving staan. Onze missie is om jongeren de basiskennis, vaardigheden en houding bij te brengen die nodig zijn om een actieve(re) rol te kunnen spelen in hun eigen leefomgeving en in de (toekomstige) samenleving. Hoe vinden jongeren hun eigen antwoorden op thema’s zoals discriminatie en integratie? Hoe ga je om met groepsdruk en fake-news?  Hoe ga je een gesprek aan met iemand die anders denkt dan jij? En hoe maak je keuzes voor je eigen toekomst? In de bijzondere omgeving van Helmond sport creëren we een plek waar we stil staan bij al deze belangrijke onderwerpen.

De kracht van Samenwerking

Als Stichting hebben we niet alle kennis, kunde en materialen in huis. Daarvoor zoeken wij graag samenwerking met andere partners. Door deze sociale verbindingen kunnen we het programma blijven ontwikkelen en optimaal afstemmen op de behoeften van de jongeren. Dit gebeurt in de vorm van het geven van een gastles, samenwerking of sponsoring.

Daarnaast zet Samen Leren met Helmond Sport zich graag in voor de Helmondse samenleving. Regelmatig openen wij onze deuren voor scholen en maatschappelijke organisaties. Dit doen wij in de vorm van voorlichtingen, rondleidingen of het organiseren van een leuke middag in het stadion van Helmond Sport.

Wilt u ook een samenwerking aangaan met dit vooruitstrevende onderwijsproject? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Mentorprogramma

Helder theater verzorgt binnen Samen Leren met Helmond sport interactieve theatervoorstellingen! Door situaties uit te spelen, die voor de jeugd heel herkenbaar zijn, kunnen de acteurs heel makkelijk in gesprek met de leerlingen over onderwerpen als respect en sociale media. Interactief theater spreekt aan bij deze leerlingen wat heel mooi is om te zien. Het samenwerken met de bevlogen docenten in dit project is geweldig! Prima communicatie! Fijn!

Hester Dadema, Helder Theater

Vanuit Rabobank Helmond werken we samen met Samen leren met Helmond Sport. Op een interactieve manier verzorgen we gastlessen over veilig bankieren. Samen leren met Helmond Sport helpt ons met het invullen van deze gastlessen. Het communiceren en samenwerken verloopt super! 

Guus Konings, Rabobank Helmond

Samen met Ahmed (die naar Nederland gevlucht is vanuit Irak) heb ik gastlessen over vluchtelingen mogen verzorgen bij Helmond Sport. Ik vond het enorm leuk om te doen, maar nog belangrijker vond ik het dat we aan deze jongeren kunnen overbrengen dat vluchtelingen ook gewone mensen zijn. Je vlucht niet zomaar uit je eigen land waar je alles moet achter laten, om hier weer helemaal opnieuw  te moeten beginnen; vaak na een lange en gevaarlijke reis. Ik vond het erg belangrijk en zeer nuttig om in het kader van een maatschappelijke vorming deze lessen te mogen verzorgen

Jacqueline Vincent, Vluchtelingenwerk LEVgroep