Integrale samenwerking in Helmond

Samen Leren met Helmond Sport is een mooi voorbeeld van integrale samenwerking van partners binnen de gemeente Helmond. Een verbinding tussen onderwijs, welzijn, cultuur en sport maakt het mogelijk een compleet pakket van extra begeleiding aan te bieden aan brugklassen uit het voortgezet onderwijs in Helmond. Leerlingen volgen twee uur in de week een mentorprogramma waarbij zij even uit hun schoolse omgeving worden gehaald. In een inspirerende leeromgeving werken zij aan maatschappelijke belangrijke thema’s.

De kracht van Samenwerking

Als Stichting hebben we niet alle kennis, kunde en materialen in huis. Daarvoor zoeken wij graag samenwerking met andere partners. Door deze sociale verbindingen kunnen  we maatwerk leveren en inspelen op wat de maatschappij van onze jongeren vraagt. Zo maken we regelmatig gebruik van inspirerende (les)locaties en gastsprekers.

Wij delen graag onze opgedane kennis en ervaring met anderen. Regelmatig openen wij onze deuren voor scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Dit doen wij o.a. via Social Media of in de vorm van voorlichtingen, rondleidingen of workshop.