DRAAG BIJ AAN DE PERSOONLIJKE ONTWIKKELING VAN JONGEREN

Als stagiair(e) speel jij en belangrijke rol binnen Samen Leren met Helmond Sport. Bij ons staan niet alleen de jongeren, maar ook de ontwikkeling van stagiaires centraal. Dit doen wij door het creëren van een veilige en gezellige sfeer waarin we elkaar uitdagen tot groei en ontwikkeling. Wij investeren in je persoonlijke ontwikkeling en die van het team. Ontdek hoe jij als rolmodel iets kan betekenen in het leven van jongeren. 

Samen Leren met Helmond (Sport) is een uniek mentorprogramma voor jongeren in Helmond. Wekelijks komen brugklassen uit het Voortgezet Onderwijs tijdens reguliere lesuren met hun mentor naar het stadion van Helmond Sport. Tijdens deze uren wordt er een afwisselend programma aangeboden gericht op groepsprocessen en maatschappelijke thema’s. Ons programma is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden die helpen bij het geloof in eigen kunnen, kritisch denken, nieuwsgierigheid zijn, het oplossen van problemen, iets goed doen voor een ander, en het creëren van een fijne tijd op school.

Taakomschrijving

Als trainer/coach help jongeren bij het vergroten van hun zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. In een teamverband zorg jij voor een fijne sfeer, waar elke leerling zich thuis voelt. Dit doe je door middel van het contact met de leerlingen en het organiseren van inspirerende lesactiviteiten. Samen bereid je lessen voor, waarbij je gebruik maakt van het aanbod wat er al is, maar ook de ruimte hebt om je eigen creativiteit in kwijt te kunnen.

We maken veel gebruik van activerende werkvormen. We leren door te doen en te ervaren. Het ontwikkelproces van de leerlingen staat hierbij centraal. Dit betekent dat je als stagiaire continue het gedrag van de leerlingen analyseert en bespreekbaar maakt. Wij gaan hierbij altijd uit van de positieve benadering. Ook analyseer je het groepsproces van de klassen. Als je ziet dat de leerlingen (bijvoorbeeld) niet goed kunnen samenwerken, ga je hier je activiteiten op inrichten. Dit betekent dat elke week er anders uit ziet. Zo ben je de ene week bezig met het uitzetten en begeleiden van een escaperoom door het stadion. De week daarna leer je de leerlingen over de gevolgen van cyberpesten.

Stage lopen bij Samen Leren met Helmond Sport betekent werken in een open en informele sfeer waarbij het werken in teamverband centraal staat. Ieder werkt vanuit zijn of haar talent. Wanneer je bij ons stage loopt mag je meteen aan de slag met de leerlingen. Het doel hiervan is; hoe meer je zelf doet, hoe sneller je leert. Goede begeleiding daarbij is vanzelfsprekend. Wij gaan hierbij altijd uit van een positieve benadering. We verwachten enthousiasme en eigen initiatief van stagiaires. Daar tegenover zetten wij een gezellige werkomgeving waar veel ruimte is om jezelf te ontwikkelen.

Herken jij je in dit profiel?

  • Je volgt een HBO opleiding Social Work, Toegepaste Psychologie of Pedagogiek.
  • Je hebt de potentie om een rolmodel te zijn voor leerlingen.
  • Je hebt affiniteit met en/of inlevingsvermogen voor jongeren.
  • Je bent nieuwsgierig naar waar gedrag vandaan komt.
  • Je bent in staat om te enthousiasmeren en jongeren te verbinden.
  • Je  bent pro-actief, hebt verantwoordelijkheidsgevoel en een open houding.
  • Je hebt de behoefte om jezelf te ontwikkelen en groeien als beginnend professional

Het afgelopen half jaar heb ik een super fijne stageperiode gehad bij Samen Leren met Helmond Sport. Een leuke werkomgeving in het stadion. Goede begeleiding maar ook veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen zoals je zelf fijn vindt. Deze stage heeft mij veel bijgebracht als aankomend professional, maar ook als mens.

Student Toegepaste Psychologie

Bij samen leren staat beleving centraal voor mij en de leerlingen. Binnen een veilige en leerzame omgeving gaan we muzisch agogisch aan de slag met de jeugd, hierbij gaan we veelal bewegend met de jongeren aan de slag! Dit biedt vrijheid om de lessen leuk en leerzaam te maken voor zowel mijzelf als de leerlingen! Waarbij leren niet als leren voelt.

Student Social work

Mijn stage hier heeft mij ontzettend veel gebracht, als persoon en als beginnend beroepsprofessional.
Hier hebben de begeleiders mij het vertrouwen gegeven die ik op dat moment het hardst nodig had
en waardoor ik enorm heb kunnen groeien. Daarnaast is het contact met de leerlingen en de mentoren heel goed en krijg je veel waardering
en dankbaarheid voor je inzet terug.

Student Social Work

In eerder stages op mijn MBO vond ik het altijd lastig om initiatief te nemen. Sinds ik stage loop bij SLmHS heb ik hier geen moeite meer mee. Je krijgt veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen en jezelf te zijn. Door de ruimte die ze je geven moet je zelfstandig kunnen zijn of in mijn geval, kunnen worden. SLmHS is de ideale stage om jezelf te ontplooien.

Student Toegepaste Psychologie

Vanaf het moment dat ik binnenkwam voor mijn eerste gesprek heb ik het gevoel gehad welkom te zijn bij Samen Leren met Helmond Sport. Er wordt constant overlegd en je krijgt enorm veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Samen met de coördinator en andere stagiaires ga je opzoek naar waar je goed in bent en waar een ander je eventueel in zou kunnen helpen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en eigen regie, er wordt echt geluisterd naar ieders ideeën en zo samen gekeken hoe we de lessen vorm willen geven.

Stage 2019 -2020

Student Toegepaste Psychologie

Wat ik zo leuk vind aan deze stage is de vrijheid, creativiteit en de fijne sfeer tussen de stagiaires. Iedereen kan een eigen input geven aan de lessen en samen maken we er een geheel van. De onderwerpen zijn interessant en het is een leuke uitdaging om het boeiend te maken voor de leerlingen. Je bouwt echt een band op met de klassen waardoor ik elke dag weer gemotiveerd naar stage ga.

Student Toegepaste Psychologie

Mijn stage hier vind ik echt heel leuk, zo leuk dat ik het niet eens erg vind om vroeg uit bed te komen. Ik kom uit Venlo dus het is een stukje reizen voor mij. Voor de klas staan bevalt me goed, en ook de thema’s die we hebben staan dicht bij me. Ik wil graag les geven maar niet in economie of geschiedenis maar over maatschappelijke onderwerpen, precies wat we hier doen! Iedere klas is anders, en daarbij ook iedere leerling, het is soms goed zoeken wat een klas nodig heeft.

Student Pedagogiek

“Leuke en leerzame stage! Je krijgt veel vertrouwen en verantwoordelijkheid van de stagebegeleiders. Dat is prettig want zo kun je jezelf ontwikkelen. Er hangt een fijne en gezellige sfeer waar je jezelf kunt zijn.  Tevens is het contact met leerlingen leuk. Er is veel ruimte voor jouw leerdoelen, deze worden wekelijks besproken. Ik zou deze stage aanraden want je voelt je gewoon part of the team”.

Student Social Work

Ik heb het gevoel dat de stage bij samen leren met Helmond sport mijn ontwikkeling als professional in een stroomversnelling heeft gebracht. Vanaf begin af aan hebben we veel verantwoordelijkheid over de leerlingen gehad en iedere dag voelt als een nieuw avontuur. Ik voel me hier thuis en ik ben blij dat ik hier stage mag lopen.

Student Toegepaste Psychologie

SLmHS een ideale stage om je creativiteit en zelfstandigheid op proef te stellen. Ieder week geef je les aan de brugklasleerlingen. Deze lessen zijn leerzaam geweest voor de leerlingen en voor mijzelf. Elke periode lekker bezig zijn met verschillende thema’s waarbij je de vrijheid krijgt om je eigen invulling te geven aan de lessen. Een stage als deze vind je nergens en ik raad deze ervaring iedereen aan!.

Student Toegepaste Psychologie

Ondanks dat ik een korte periode stage heb gelopen bij Helmond Sport, ben er achter gekomen dat ik creatiever ben dan ik dacht. Ik liep stage in een enorm gezellig team waar bijna niets te gek is en al je ideeën worden gewaardeerd. Samen leren met Helmond Sport biedt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Hoe meer ik zelf deed, hoe sneller ik leerde. En die mogelijkheid was er!

Student Social studies

“Mijn jaar stage is voorbij gevlogen! (en dat idee heb ik niet vaak ;-)). Alleen maar positieve ervaringen. Ik heb in het afgelopen jaar vooral geleerd hoe ik voor een groep moet staan en spreken. Voor mij is het een fijne manier om te leren door te doen. Daar krijg je binnen Samen Leren met Helmond Sport veel ruimte voor.”

Student SMD Summa

“Het is een ontzettend leerzame stage, waar je je creativiteit de vrij loop kunt laten. Je krijgt er de ruimte om te leren door te doen. Daarnaast werk je met verschillende (doel)groepen. Dit maakt het afwisselend. Dit alles doe je samen met medestagiaires. Hierdoor is het niet alleen leerzaam, maar ook gezellig!”

Stage 2018 -2019

Jessie van der Weijden, Student Omgangskunde

“Iedere week mocht ik samen met collega-stagiaires te gekke lessen bedenken en uitvoeren waarbij ik mijn creativiteit kon inzetten om leuke spellen te bedenken. Er was van alles mogelijk, als je het initiatief nam. Ik voelde me daardoor waardevol en serieus genomen.”

Stage 2017 – 2018

Josie Speetjens, Student Omgangskunde

“SLmHS was voor mij een super leerzame stage waarin ik meteen werd opgevangen door een gezellig, creatief en leerzaam team. Er is veel ruimte om je eigen ideeën uit te werken. Je kunt jezelf hier op meerdere gebieden ontwikkelen en iedereen is erg open om je daar in te helpen.”

Stage 2016 -2017

Jordi van den Elsen, Student Social Work