OP ZOEK NAAR EEN UITDAGENDE STAGE?

Hoe vinden jongeren hun eigen antwoorden op thema’s zoals discriminatie en integratie? Hoe ga je om met groepsdruk en fake-news? Hoe ga je een gesprek aan met iemand die anders denkt dan jij? En hoe maak je keuzes voor je eigen toekomst?

In de bijzondere omgeving van Helmond Sport creëren we een plek waar we stil staan bij deze belangrijke onderwerpen. Samen Leren met Helmond Sport is een uniek mentorprogramma voor jongeren in Helmond. Wekelijks komen leerlingen van de Praktijkschool en het Vakcollege Helmond tijdens reguliere lesuren met hun mentor naar het leercentrum in het stadion van Helmond Sport. Tijdens deze uren wordt er een afwisselend programma aangeboden gericht op groepsprocessen en maatschappelijke thema’s.

Taakomschrijving

Als stagiaire houd je je bezig met het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van de lesactiviteiten die plaats vinden in het leercentrum. Samen bereid je lesactiviteiten voor, waarbij je gebruik maakt van het aanbod wat er al is, maar ook de ruimte hebt om je eigen creativiteit in kwijt te kunnen. Het ontwikkelproces van de leerlingen staat centraal. Dit betekent dat je als stagiaire continue het gedrag van de leerlingen analyseert en bespreekbaar maakt. Wij gaan hierbij altijd uit van de positieve benadering. Ook analyseer je het groepsproces van de klassen. Als je ziet dat de leerlingen (bijvoorbeeld) niet goed kunnen samenwerken, ga je hier je activiteiten op inrichten. Dit betekent dat elke week er anders uit ziet. Zo ben je de ene week bezig met het uitzetten en begeleiden van een escaperoom door het stadion. De week daarna leer je de leerlingen over de gevolgen van cyberpesten.

Stage lopen bij Samen Leren met Helmond Sport betekent werken in een open en informele sfeer waarbij het werken in teamverband centraal staat. Samen creëren we een plek waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Wanneer je bij ons stage loopt mag je meteen aan de slag met de leerlingen. Het doel hiervan is; hoe meer je zelf doet, hoe sneller je leert. Goede begeleiding daarbij is vanzelfsprekend. Wij gaan hierbij altijd uit van een positieve benadering. We bespreken vooral wat er goed gaat, wat je als stagiaire zelf vindt en natuurlijk ook hoe we samen tot nog betere resultaten komen. We verwachten enthousiasme en eigen initiatief van stagiaires. Daar tegenover zetten wij een gezellige werkomgeving waar veel ruimte is om jezelf te ontwikkelen.

Herken jij je in dit profiel?

  •  Je volgt een opleiding Social Work / Toegepaste Psychologie / Pedagogiek / Omgangskunde/Onderwijsassistente/Sociaal Cultureel werk (of andere relevante opleidingen);
  • Je bent sociaal, creatief en neemt graag initiatief
  • Je hebt affiniteit met doelgroep 12-14 jarigen
  • Je wilt graag leren presenteren voor een groep
Solliciteer

“Het is een ontzettend leerzame stage, waar je je creativiteit de vrij loop kunt laten. Je krijgt er de ruimte om te leren door te doen. Daarnaast werk je met verschillende (doel)groepen. Dit maakt het afwisselend. Dit alles doe je samen met medestagiaires. Hierdoor is het niet alleen leerzaam, maar ook gezellig!”

Stage 2018 -2019

Jessie van der Weijden, Student Omgangskunde

“Iedere week mocht ik samen met collega-stagiaires te gekke lessen bedenken en uitvoeren waarbij ik mijn creativiteit kon inzetten om leuke spellen te bedenken. Er was van alles mogelijk, als je het initiatief nam. Ik voelde me daardoor waardevol en serieus genomen.”

Stage 2017 – 2018

Josie Speetjens, Student Omgangskunde

“SLmHS was voor mij een super leerzame stage waarin ik meteen werd opgevangen door een gezellig, creatief en leerzaam team. Er is veel ruimte om je eigen ideeën uit te werken. Je kunt jezelf hier op meerdere gebieden ontwikkelen en iedereen is erg open om je daar in te helpen.”

Stage 2016 -2017

Jordi van den Elsen, Student Social Work

“Mijn jaar stage is voorbij gevlogen! (en dat idee heb ik niet vaak ;-)). Alleen maar positieve ervaringen. Ik heb in het afgelopen jaar vooral geleerd hoe ik voor een groep moet staan en spreken. Voor mij is het een fijne manier om te leren door te doen. Daar krijg je binnen Samen Leren met Helmond Sport veel ruimte voor.”

Stage 2018 -2019

Milou Severins, Student SMD Summa

“Leuke en leerzame stage! Je krijgt veel vertrouwen en verantwoordelijkheid van de stagebegeleiders. Dat is prettig want zo kun je jezelf ontwikkelen. Er hangt een fijne en gezellige sfeer waar je jezelf kunt zijn.  Tevens is het contact met leerlingen leuk. Er is veel ruimte voor jouw leerdoelen, deze worden wekelijks besproken. Ik zou deze stage aanraden want je voelt je gewoon part of the team”.

Stage 2018 – 2019

Ike van Keulen, Student Social Work

Ik heb het gevoel dat de stage bij samen leren met Helmond sport mijn ontwikkeling als professional in een stroomversnelling heeft gebracht. Vanaf begin af aan hebben we veel verantwoordelijkheid over de leerlingen gehad en iedere dag voelt als een nieuw avontuur. Ik voel me hier thuis en ik ben blij dat ik hier stage mag lopen.

Mijn stage hier vind ik echt heel leuk, zo leuk dat ik het niet eens erg vind om vroeg uit bed te komen. Ik kom uit Venlo dus het is een stukje reizen voor mij. Voor de klas staan bevalt me goed, en ook de thema’s die we hebben staan dicht bij me. Ik wil graag les geven maar niet in economie of geschiedenis maar over maatschappelijke onderwerpen, precies wat we hier doen! Iedere klas is anders, en daarbij ook iedere leerling, het is soms goed zoeken wat een klas nodig heeft.

Rachel Coopmans, Student Maatschappelijke Dienstverlening

Ondanks dat ik een korte periode stage heb gelopen bij Helmond Sport, ben er achter gekomen dat ik creatiever ben dan ik dacht. Ik liep stage in een enorm gezellig team waar bijna niets te gek is en al je ideeën worden gewaardeerd. Samen leren met Helmond Sport biedt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Hoe meer ik zelf deed, hoe sneller ik leerde. En die mogelijkheid was er!

Boutaina Idrissi, Student Social studies

SLmHS een ideale stage om je creativiteit en zelfstandigheid op proef te stellen. Ieder week geef je les aan de brugklasleerlingen. Deze lessen zijn leerzaam geweest voor de leerlingen en voor mijzelf. Elke periode lekker bezig zijn met verschillende thema’s waarbij je de vrijheid krijgt om je eigen invulling te geven aan de lessen. Een stage als deze vind je nergens en ik raad deze ervaring iedereen aan!.

Anas Oukadi, Student Toegepaste Psychologie